Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Скандал в САЩ: Тв звезда помагала за добрия имидж на брат си - губернатор, обвинен в сексуален тормоз

01 декември 2021, 07:40 часа • 1586 прочитания

Звездата на CNN Крис Куомо е отстранен от работа за неопределено време заради помощта, която е оказал на брат си - бивш губернатор на Ню Йорк Андрю Куомо, обвинен в сексуален тормоз.

Решението беше взето, след като главният прокурор на Ню Йорк публикува нови документи, които показват мащабите на работата на журналиста за по-големия му брат Андрю, пише БГНЕС.

От CNN заявиха, че документите показват "по-голямо ниво на участие в делото на брат му, отколкото знаехме досега".

Андрю Куомо подаде оставка през август, след като прокурори заявиха, че е тормозил сексуално свои служители.

Задкулисните усилия на Крис Куомо да помогне на брат си бяха определени като нарушение на журналистическата етика в медийната индустрия. Хилядите страници, публикувани от главния прокурор Летиция Джеймс, показват, че по-младият Куомо непрекъснато е оказвал натиск върху персонала на губернатора с цел да защити брат си.

Миналата година CNN за кратко премахна действието на правилото, забраняващо на Куомо да отразява действията на брат си, когато Ню Йорк се превърна в световен епицентър на пандемията от коронавирус. Водещият започна да интервюира брат си в ефир и да хвали работата му като губернатор.

Преди това телевизионната мрежа защити работата на Крис Куомо, който се присъедини към канала през 2013 г.

Но от CNN заявиха: "Документите, с които не бяхме запознати преди публичното им оповестяване, повдигат сериозни въпроси. Когато Крис ни призна, че е давал съвети на персонала на брат си в негова полза, той е нарушил нашите етични правила и ние признаваме това публично".

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес