Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рейтингът на Тръмп се подобрява, той нападна демократите заради административни назначения

03 април 2018, 06:50 часа • 900 прочитания

Рейтингът на президента на САЩ Доналд Тръмп се е повишил за последните няколко дни с 3%, стигайки 50%, сочат данните от проучване на общественото мнение, проведено от Rasmussen Reports.

По същото време от мандата си, на 2 април 2010 година бившият държавен глава на САЩ Барак Обама е имал по-нисък рейтинг – 46%. Броят на хората, дали отрицателна оценка на работата на Тръмп, е паднал също с 3% в сравнение с резултатите от проведена преди три дни подобна анкета, достигайки 49%.

Допитването е осъществено сред 1 500 пълнолетни американци, уточнява БГНЕС.

Същевременно Тръмп се оплака за пореден път, че демократите в Сената на Конгреса на САЩ възпрепятстват процеса по одобрение на кандидатите, номинирани за ключови длъжности в администрацията.

"39% от кандидатите, издигнати от мен, включително и за дипломатическите постове в чужбина, все още не са одобрени заради обструкционистката позиция на демократите и забавянето, към което те прибягват. С тази скорост ще са необходими повече от 7 години, преди да ми бъде позволено да започна работата си с тези прекрасни хора. Никога преди не е било така. Възмутително!", написа американският лидер в своя Twitter.

По-рано Тръмп подчерта, че настоящата ситуация с незапълнените работни места във федералното правителство е "най-лошата в историята на САЩ".

На 13 март Тръмп обяви мащабни кадрови промени в администрацията си. Рекс Тилърсън бе освободен от поста си на държавен секретар, като на негово място бе номиниран Майк Помпео - досегашния директор на Централното разузнавателно управление (ЦРУ). На мястото на Помпео пък трябва да застане заместничката му Джина Хеспъл.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес