Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Разкриха името на войника, убил Осама

06 ноември 2014, 09:32 часа • 25431 прочитания

Британският вестник "Дейли Мейл" разкри името на американския морския пехотинец, ликвидирал Осама Бин Ладен.

Това е Робърт О`Нийл, ликвидирал с 3 куршума в главата терорист No 1 при спецоперация на американската армия, провела се в пакистанския град Аботабад на 2 май 2011 г., предаде БГНЕС.

Решението да излезе на светло е на самия О`Нийл, главен герой на документалния филм "Човекът, който уби Осама Бин Ладен" на телевизия Fox News. Филмът е в две части, които ще бъдат излъчени на 11 и 12 ноември.

О`Нийл е отраснал в щата Монтана, служи в армията от 20 години, а в специалните части - от 16. За това време е изпълнил над 400 бойни задачи. Роб решава да стане военен след нещастна любов. Когато може, се връща за кратко в родния си град Бют, Монтана, където и досега живеят родителите му.

Бащата на О`Нийл, който също повлиява за постъпването му в армията, сега обаче се опасява, че след излъчването на филма синът му ще стане мишена на джихадистите от групировката "Ислямска държава".

По същия повод контраадмирал Брайън Лоузи, началник на Командването на специалните сили на ВМС, разкритикува остро "желанието на някои да търсят слава или пари, публикувайки разкрития за секретните им мисии".

Десислава Любомирова
Десислава Любомирова Отговорен редактор
Новините днес