Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Рапираща монахиня ще пее за папа Франциск в Колумбия

04 септември 2017, 12:10 часа • 1193 прочитания

Колумбийска монахиня, станала рапър, ще представи творцеството си пред папа Франциск по време на посещението му в латиноамериканската страна тази седмица.

Мария Валентина де лос Ангелес е част от музикантите, които ще изпълнят официалния химн за посещението на папата в страната.

Според 28-годишната монахиня това е „възможност да му покажем нашата любов по начин, който познаваме – чрез музиката“. „готиното нещо на рапа е това, че лесно ти влиза в главата. И когато има дълбочината на истината в лицето на Христос, то тогава ефектът му е още по-поразителен“, сподели тя.

Англес ще изпълни своята рап партия в песента „Let's Take The First Step“ под съпровода на латино ритми, изпълнени от групата на Обединените католически музиканти.

Монахинята признава, че харесва бунтарския дух на рап музиката, който е в унисон с призива на папата към младите да „правят бели“, което е неговият начин да ги окуражи да споделят открито вярата си.

„Белята, в смисъла на светия отец, означава човек да бъде различен, да бъде смел и да споделя посланието за радост, надежда и милост“, казва тя.

Популярността на Англес идва, след като печели реалити предаване за таланти, наречено „Another Level“. След него Обединените католически музиканти я канят да се присъедини към тях.

Папа Франциск ще посети Колумбия от 6 до 10 септември.

Ивайло Анев
Ивайло Анев Отговорен редактор
Новините днес