Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Полицаи застреляха невъоръжен мъж, обърквайки лулата му с пистолет

05 април 2018, 08:51 часа • 1600 прочитания

Полицаи от Ню Йорк убиха афроамериканец, живеещ в Бруклин, след като сбъркаха лулата му за огнестрелно оръжие, предаде БГНЕС.

Стрелбата, която идва малко след подобен инцидент в Сакраменто и се извършва навръх 50-годишнината от убийството на бореца за равноправие Мартин Лутър Кинг, е поредният такъв случай в САЩ.

По данни на ръководителя на нюйоркското полицейско управление Терънс Монахан инцидентът се е случил малко след 5 сутринта в „Краун Хайтс“ - квартала, населен предимно от чернокожи семейства, в сърцето на Бруклин. Органите на реда са се отзовали на сигнал за мъж, който сочи към хората на улицата с „предмет, наподобяващ пистолет“. Когато са пристигнали на място те приближили чернокожият, а „той хванал предмета с две ръце и е заел поза за стреляне“.

В отговор четиримата присъстващи полицаи изстреляли без колебание 10 куршума в човека, след което установили, че предметът в ръцете му всъщност е обикновена лула.

Новината за стрелбата идва по-малко от три седмици, след като полицията в Сакраменто уби на място 22-годишния Стефон Кларк с 20 куршума. Аргументът за убийството беше „предположение“, че жертвата е носила оръжие в ръката си. Оказа се обаче, че предметът в ръката му е бил iPhone.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес