Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Перуански хотел за катерачи предлага стъклени капсули 400 метра над Мачу Пикчу

12 септември 2021, 18:35 часа • 4511 прочитания

Първият в света хотел само за катерачи е вече факт. "Natura Vive Skylodge", разположен в района на Куско в Перу, предлага невероятна гледка към долината под него. Можете да стигнете до него за настаняване само чрез катерене или изкачване, но определено си струва усилието, както разкрива Евронюз.

Около района има много за гледане, с най-впечатляващото от него Мачу Пикчу, разположено само на 12 километра. Изкачването е на 400 метра от "Via Ferrata", планински път с халки за безопасност, вградени в скалата, а слизането от планината е единствено чрез електрическа линия със спускащи те въжета.

Звездите и луната изглеждат невероятно, гледайки ги от изцяло стъклената капсула, създавайки незабравима пространствена атмосфера за спящите в малката спалня, разположена в нея и за вечерящите на малки масички, обградени само от гледката на планината и едно от седемте чудеса на света.

Лорън Крегел от Аляска, САЩ каза, че се радва на всичко преживяно в "Natura Vive Skylodge".

"Изкачването беше вълнуващо. Не се страхувам от височини, но имаше моменти, където бях "Уау! Аз съм доста високо!" И все още имаше за изкачване! Храната също беше невероятна. Капсулата беше много удобна и модерна с тоалетна и мивка. Отваряш завесата и спиш на стотици метри височина под звездите".

Кухнята на "Natura Vive" предлага истинско перуанско гастрономическо гурме, съчетано с изключителни гледки. Трапезните капсули са отворени за обяд, дори ако не сте в "Natura". Все пак ще трябва да се изкачите, за да се насладите на храна с изглед. Има и услуга за фотография, която да се превърне в сувенир от вашия ден.

Ако не се страхувате от височини, това приключенско чудо може да бъде най-добрата нощ, която някога ще имате.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес