Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Обама се възхищавал на смелостта на убития Борис Немцов

28 февруари 2015, 04:17 часа • 24433 прочитания

Президентът на САЩ Барак Обама се възхищавал на смелостта на разстреляния в петък късно вечерта насред Москва опозиционер Борис Немцов, съобщава РИА "Новости".

"Немцов беше неуморим защитник на страната си. Той се бореше, за да се сдобият неговите сънародници - руснаците с права, каквито заслужават всички хора, коментира Барак Обама. - Възхищавах се на смелостта на Немцов и на неговата постоянна борба срещу корупцията в Русия. Оцених неговото желание откровено да показва възгледите си, когато се срещнахме в Москва през 2009 година. Ние изказваме дълбоки съболезнования на семейството на Борис Немцов и на руския народ, който загуби един от най-настойчивите и красноречиви защитници на правата му".

Борис Немцов беше разстрелян с 4 куршума в центъра на Москва 10 минути преди полунощ на петък срещу събота. 55-годишният политик беше сред основните организатори на шествието "Пролет", което трябваше да се състои в неделя. По всяка вероятност то ще бъде отменено или в най-добрия случай - отложено.

Actualno.com
Actualno.com Отговорен редактор
Новините днес