Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ню Джърси забрани торбичките за еднократна употреба

06 ноември 2020, 07:20 часа • 1897 прочитания

Ню Джърси официално забрани торбичките за еднократна употреба и контейнерчета от полистирол. Забраната ще влезе в сила след година и половина, съобщи Фокс 5, цитирана от БГНЕС.

Губернаторът Фил Мърфи подписа законопроект, който забранява пластмасови и хартиени пликове за еднократна употреба и контейнери за храна за еднократна употреба и чаши, изработени от полистиролова пяна, считано от май 2022 г.

"Пластмасовите торбички са една от най-проблемните форми на боклук, което води до милиони изхвърлени торби, които ежегодно се появяват в нашите депа, реки и океани", каза Мърфи в изявление. "С днешното историческо подписване на законопроекта ние се занимаваме с проблема със замърсяването с пластмаса директно с решения, които ще помогнат за смекчаване на изменението на климата и ще укрепят околната среда за бъдещите поколения."

Някои продукти са оставени за употреба до 2024 г., включително лъжици от полистирол с дълга дръжка, чаши от две унции или по-малко, подноси за месо и риба, всякакви хранителни продукти, предварително опаковани от производител.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес