Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мъск и съосновател на Google вече са замесени в дело заради самоубил се милиардер

16 май 2023, 07:43 часа • 6111 прочитания

Американските Вирджински острови са поискали документи от Илон Мъск в рамките на съдебното дело срещу JPMorgan заради знанието на банката за сексуалния трафик на дългогодишния ѝ клиент Джефри Епщайн (Джефри Епстийн), предаде АФП.

Неидентифицирана жена и Американските Вирджински острови заведоха отделни искове срещу JPMorgan в края на миналата година, обвинявайки банката, че е улеснила престъпленията на починалия вече Епщайн, като е пренебрегнала предупрежденията и е продължила да го държи като клиент до 2013 г. Банката отхвърли обвиненията и заведе свой иск срещу бивш изпълнителен директор заради връзките му с Епщайн.

В нови съдебни документи се казва, че Мъск, който не е обвинен в злоупотреби, "е лице с висока нетна стойност, което Епщайн може да е насочил или да се е опитал да насочи към JPMorgan".

На 28 април американската юридическа територия е поискала от Мъск да предаде всички документи, свързани с Епщайн и JPMorgan, както и "всички документи, отразяващи или отнасящи се до участието на Епщайн в трафик на хора и/или до снабдяването му с момичета или жени за секс". В документите се казва, че правният персонал на Вирджинските острови не е успял да връчи искането на Мъск или на някой от неговите правни представители, а вместо това е поискал да може да ги предаде на адвокатите на "Тесла".

Подобно искане за документи е било отправено в началото на април до съоснователя на Google Лари Пейдж.

През 2008 г. Епщайн е осъден във Флорида за плащане на млади момичета за масажи, но излежава само 13 месеца в затвора по силата на тайно споразумение за признаване на вина. По-късно, изправен пред обвинения за трафик на непълнолетни момичета за секс, той се самоубива в нюйоркски затвор през август 2019 г. Самоубийството и до днес си остава мистерия: Нарушили ли са задължителен протокол надзирателите в затвора, в който се самоуби милиардер?

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес