Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Леонардо ди Каприо: Тръмп отрича климатичните промени, ще гласувам за Камала Харис (ВИДЕО)

26 октомври 2024, 22:31 часа • 549 прочитания

Леонардо ди Каприо подкрепи Камала Харис за президентския пост в САЩ. Носителят на "Оскар" сподели видео в своя профил в Instagram, в което открито заявява подкрепата си за кандидатката на демократите. "Изменението на климата убива Земята и унищожава икономиката ни, нуждаем се от смел план, за да спасим икономиката, планетата и себе си. Ето защо ще гласувам за Камала Харис", каза Ди Каприо.

Още: Мел Гибсън по адрес на Камала Харис: Умна е колкото дървен кол (ВИДЕО)

Заслугите на Харис и грешките на Тръмп

В заглавието на публикацията звездата нарича неотдавнашните опустошения от ураганите "Хелън" и "Милтън" "неестествени, причинени от изменението на климата". След това той похвали амбициозните цели на Харис за постигане на нулеви нетни емисии до 2050 г. и развитие на зелена икономика.

Актьорът отбелязва още, че като вицепрезидент Харис гласува по Закона за намаляване на инфлацията - забележителният закон за климата на президента Джо Байдън, който беше приет само с подкрепата на демократите.

Още: Тръмп води с 2% срещу Харис в ново проучване

Актьорът обвини Тръмп, че е изтеглил САЩ от Парижкото споразумение за климата и е изоставил "критични мерки за опазване на околната среда": "Тръмп продължава да отрича фактите и науката. Нуждаем се от лидери, които са готови да въведат климатични политики, които ще помогнат за спасяването на планетата и затова на 5 ноември ще гласувам за Камала Харис", добави филмовата звезда.

Ангажиментът на Ди Каприо към опазването на околната среда е известен и чрез основания от него през 1998 г. "Институт Леонардо Ди Каприо" той е финансирал много екологични акции и инициативи, припомня БГНЕС.

Броени дни преди изборите Харис получи подкрепа от редица известни личности, сред които Тейлър Суифт, Опра Уинфри, Мерил Стрийп, Брус Спрингстийн, Крис Рок и Джордж Клуни. На 25 октомври и Бионсе открито заяви, че ще подкрепи Камала Харис на изборите за президент на САЩ.

Още: Вървят ли двама: Леонардо ди Каприо и Витория Черети с романтична разходка из Ню Йорк (СНИМКИ)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес