Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Катастрофа между автобус и камион уби 21 души в Мексико

30 май 2019, 07:50 часа • 1249 прочитания

21 души загинаха, а други 30 бяха ранени при тежка катастрофа между автобус и камион в Мексико, предаде БГНЕС.

В автобуса пътували миряни, които отивали на религиозно поклонение в католическа светиня в източната част на страната. При сблъсъка на превозните средства избухнал пожар.

Инцидентът станал на магистрала в район известен като хълмовете Малтрата, където пътищата се вият между върховете и се издигат на височина от над 2 000 метра над морското равнище. Според полицията спирачките на автобуса отказали при спускане надолу по хълма и той се врязал в автобуса. При сблъсъка двете превозни средства избухнали в пламъци.

"Следователите успяха да извадят телата на 17 от пасажерите в автобуса и на двама души – пътували в камиона", съобщи ръководителят на гражданска защита в щата Веракруз Гуадалупе Осорно. "Една от жертвите е починала на път за болница, а един от пострадалите, който е бил в критично състояние е починал на операционната маса", допълни тя.

Католическата епархия в Туктла Гутиерес, в щата Чиапас, изказа съболезнования на близките на жертвите.

През 2006 година над 50 евангелисти загинаха в същия регион. Автобусът им падна в пропаст, като причина за инцидента отново е повреда в спирачната система.

Снимка: Архив

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес