Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изпратиха подозрителни пакети до Барак Обама и Хилъри Клинтън

24 октомври 2018, 17:30 часа • 1041 прочитания

Предполагаемо взривно устройство е било адресирано до дома на Бил и Хилъри Клинтън в Ню Йорк. Това заявиха от "Сикрет Сървис", цитирани от световните агенции.

Подозрителен пакет също така е бил изпратен и до бившия президент на САЩ Барак Обама, съобщи по-рано BBC. Това идва само два дни, след като в дома на филантропа и финансист от унгарски произход Джордж Сорос в Ню Йорк бе намерена бомба.

Припомняме, че Бил Клинтън е бивш президент на САЩ, а съпругата му се кандидатира за поста през 2016 г.

The New York Times информира, че устройството е било открито от техническо лице, което сканира пощата, изпратена до дома на Клинтън, който се намира на 65 км. северно от града.

В началото не беше ясно къде точно са намерени подозрителните пакети, отбелязва БГНЕС.

Според изявлението на "Сикрет Сървис" първият пакет е бил намерен на 23 октомври и е бил адресиран до г-жа Клинтън. „Рано тази сутрин 23 октомври втори пакет, адресиран до резиденцията на бившия президент Барак Обама, беше засечен от служител на "Сикрет Сървис" във Вашингтон. И двата пакета са били заловени, преди да бъдат доставени на получателите си. Тези, които защитаваме, не получават пратки нито има риск да ги получат”, става ясно от изявлението на службите.

От ФБР коментираха, че са наясно с подозрителните пратки и в момента провеждат разследване.

Междувременно стана ясно, че такива пакети са били изпратени до Белия дом и до редакцията на СNN.

* Новината е обновена в 17:58 ч.

Снимка: Архив

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес