Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Иванка Тръмп заменя Белия дом с луксозно имение на острова на милиардерите

26 януари 2021, 09:45 часа • 6193 прочитания

В американските филми, когато някой пристигне в нов квартал, съсед винаги чука на вратата, носейки вкусно прясно изпечено месо, за добре дошли. Не знаем дали това ще се случи с Иванка Тръмп (въпреки че сме почти сигурни, че нещо подобно няма да се случи), която току-що е кацнала в новата си резиденция в Маями. Дъщерята на Доналд Тръмп вече се е настанила в това, което ще бъде домът й отсега нататък със съпруга й Джаред Кушнер и трите им деца - Арабела, Джоузеф и Теодор. Засега семейството ще живее в къща в квартал „Сърфсайд“ но скоро, веднага след като строителството на новия им дом приключи, те ще се преместят в „Индиан Крийк“, едно от най-ексклузивните и безопасни места на планета. Но кои ще бъдат съседите на дясното око на бившия президент на САЩ?

Без съмнение, мястото на пребиваване, избрано от Иванка и Джаред, отговаря на техните очаквания и стандарт на живот. Както Page Six публикува преди месец, двойката е купила от Хулио Иглесиас парцел от над 7000 квадратни метра с частен кей за около 24,5 милиона евро, за да бъде по-близо до Доналд Тръмп, който се е настанил в имението в Мар-а-Лаго, на час от Индиан Крийк. „Тук няма усещане за общност, нито съседите правят пикници в парка. Хората, които живеят в Индиан Крийк, не трябва да бъдат познати или да имат повече приятели. Никога няма да видите никого на улицата, всеки създава живота си в именията или голф клуба и далеч от любопитни погледи ", обяснява анонимен източник.

Малкият частен остров, измит от водите на залива Biscayne, който има само 34 къщи, е известен в разговорно слово като“ бункер на милионерите“ от богатите и известните, които живеят там. По-точно поверителността, която предлага на съседите си, е една от големите му атракции и за това тя разполага със собствена полиция, както и с въоръжен морски патрул, който наблюдава водите около острова 24 часа в денонощието. Един от най-известните съседи в Индиан Крийк несъмнено е Хулио Иглесиас, който, въпреки че сега живее практически целогодишно в Пунта Кана, продължава да се установява в дома си в Маями за около два месеца в годината и също се радва на малките си деца , като Виктория и Кристина, които са били там само преди няколко дни.

Испанският певец е инвестирал повече от 130 милиона евро в този остров и площ от почти 30 000 квадратни метра, разпределени в пет урбанизирани парцела на повече от 240 километра частен плаж. Иглесиас е собственик на 15% от този частен остров, осеян с имения за милиони долари. Първият от петте парцела, които придобива, му стрували около 800 000 евро в края на седемдесетте и малко по малко той разширява своята империя на ръба на канала, където строи имение, в което живеят по-големите му деца известно време, тези, които той има с Изабел Прейслер, а по-късно и с Миранда и петте деца, които има от холандския модел.

През 2017 г. певецът пуска в продажба четири от петте си парцела. Номер 4 е този, който Иванка и съпругът й са купили, който ще има друг съсед, милионер като тях, но много по-малко известен в очите на широката публика. Това е пластичният хирург Арън Ролинс, който е придобил парцел 7 от „ Indian Creek Road“ досега собственост на Иглесиас, на същата цена като Тръмп и Кушнер. Ролинс, който изповяда сделката в края на ноември 2020 г., е основател и главен изпълнителен директор на“ Elite Body Sculpture“, една от клиниките, специализирана в извайването на тялото и лазерната липосукция, базирана в Бевърли Хилс, и дванадесет други представителства в САЩ. Известен като един от хирурзите на звездите, той е обучен в университета Esteemed McGill и е създател на революционна система за практикуване на липосукция, без да е необходима неудобна и сложна операция.

Други богати жители в най-ексклузивния квартал в света са два бразилски супермодела: Адриана Лима и Жизел Бюндхен. Първите са придобили имение тук през 2009 г. за около девет милиона и е една от редовните им резиденции през голяма част от годината. От своя страна, Бюндхен и съпругът й Том Брейди, куотърбекът на „Тампа Бей Буканиърс“ от Националната футболна лига, закупиха имот на острова преди няколко месеца, с който планират да се настанят, за да построят авангарден и екологичен дом от дървесина. Това е парцел, разположен на „Indian Creek Road“, който им е струвал почти 17 милиона евро.

До къщата на Брейди живее Джефри Софър, собственик на „ Fontainebleau Development“, една от най-важните групи за недвижими имоти в САЩ, специализирана в търговията с големи жилищни райони, курорти на луксозни и увеселителни паркове по целия свят. Милионерът започна връзка през 2009 г. с австралийския топ модел Ел Макферсън. След няколко срещи и раздели двойката се жени в ексклузивен курорт на остров Фиджи, Полинезия. През 2017 г. се разделят и до тогава моделът и бизнесменът живеят в имението Индиан Крийк с двете си деца. След това тя отива в друга къща в Маями.

Също така има къща (с 13 бани и това струва 38 милиона евро) в“ Индиан Крийк“, американският бизнесмен и милиардер инвеститор Еди Ламперт, завършил икономика в Йейл, бивш главен изпълнителен директор и президент на „Sears Holdings“, основател на „Transform Holdco“ LLC , президент и главен изпълнителен директор на ESL „Investments и Fountainhead“, компания, специализирана в луксозни яхти. На няколко метра от него живеят съоснователят на Hotels.com и колекционер на изкуство (в градината му има метални скулптури на Миро и Калдър), Боб Динер и Карл Икан, един от 100-те най-богати мъже в света според „Forbes“ и един от най-успешните финансови съветници в историята на Уолстрийт, който през 2014 г. помогна на Доналд Тръмп да измъкне казино Тадж Махал в Атлантик Сити от фалит

Други съседи, които се хвалят с домове в Индиан Крийк, са Мери Стивънс Шула, вдовица на Дон Шула, известен треньор по американски футбол, който е водил Маями Делфините, отбор, с който той спечели два Супербоула и почина през май; Джейми Галиски Бака, колумбийски магнат в света на банковото дело, президент на една от най-големите банкови империи в Латинска Америка; Ракеш Гангвал, главен изпълнителен директор на US Airways и съосновател на IndiGo, най-голямата авиокомпания в Индия; и Норман Браман, собственик на американска автокъща за милиони долари, колекционер на произведения на изкуството и бивш собственик на „Филаделфия Ийгълс“. През 2019 г. 40-годишният емир на Катар, шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, купи друг от колетите за почти 50 милиона евро и често пътува до този район на Маями.

Един от най-известните съседи на Индиан Крийк и най-загрижен за неговата безопасност беше саудитският принц Турки бин Абдул Азиз ал Сауд, който се приютява там през 1991 г. след войната в Персийския залив, в къща от 3,2 милиона евро в номер 2 на изключителна улица (в номер едно живее Норман Браман). Принцът напуска имението си няколко години по-късно и с любопитство той така и не успява да играе в голф клуба на острова, тъй като наличието на къща там не дава право на това и те имат. Имат свои собствени критерии за приемане на членове. Други, напуснали „Индиан Крийк“ преди няколко години, са Рики Мартин, Шер и Бионсе и Джей Зи. Двойката купува къща със седем спални в средиземноморски стил през 2006 г. и я продава четири години по-късно на холандския бизнесмен Герт-Ян Бакер за девет милиона.

Докато не приключат работата по дома им в „Индиан Крийк“, Иванка и Кушнер вече са се настанили в луксозен апартамент в квартал Арт, Маями. Това е къща с гледка към морето, проектирана от италианския архитект Антонио Читерио във формата на пирамида и се счита за една от най-луксозните в новото градско развитие в квартала „Сърфсайд“. Къщата разполага с директен асансьор, римски травертинови тавани и настилки от бял дъб. Разбира се, козовете ще могат да се насладят на невероятен закрит басейн, детски площадки и 24-часова охрана.

Спасиана Кирилова
Спасиана Кирилова Отговорен редактор
Новините днес