Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илон Мъск отива на митинг на Тръмп в Пенсилвания

04 октомври 2024, 11:46 часа • 475 прочитания

Американският милиардер Илон Мъск ще присъства на предизборния митинг на Доналд Тръмп в Бътлър, щата Пенсилвания. Събитието ще отбележи завръщането на бившия президент на САЩ в града, където оцеля при опит за убийство през юли, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

"Ще бъда там, за да подкрепя!". Така Мъск отговори на публикация на Тръмп в платформата "X", в която се казва, че той ще се завърне в град Бътлър в събота.

ОЩЕ: Американските спецслужби проверяват Мъск за "шегите" за убийството на Байдън и Харис

Мъск нарече кандидата за президент на Републиканската партия "твърд" и официално обяви подкрепата си, след като бившия президент оцеля при опит за убийство именно в град Бътлър на 13 юли, затвърждавайки по този начин преориентацията си към дясната политика.

Предизборния митинг на 5 октомври ще се проведе на същото място, където Тръмп беше ранен в дясното ухо, а един привърженик на бившия президент бе убит, след като стрелец откри огън от покрива на близка сграда. Стрелецът, идентифициран като 20-годишния Томас Крукс, бе застрелян малко след това от снайперист на Сикрет Сървис.

ОЩЕ: "Никой не се опитва да убие Байдън и Харис": Шега на Мъск стигна до американските тайни служби

През септември бившият президент оцеля и при друго покушение, при което въоръжен мъж се укриваше незабелязано в продължение на близо 12 часа на голф игрището на Тръмп край имението му Мар а Лаго в Палм Бийч, щата Флорида.

Тръмп ще се изправи срещу кандидата на Демократическата партия Камала Харис в изборите за президент на САЩ на 5 ноември, които според социологическите проучвания ще бъдат изключително оспорвани.

Виолета Иванова
Виолета Иванова Отговорен редактор
Новините днес