Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Грешка или прибързване: Нови 10 обвинителни акта срещу Тръмп и съюзници

15 август 2023, 05:42 часа • 3045 прочитания

Голямото жури на щата Джорджия върна днес 10 обвинителни акта в рамките на мащабното разследване на окръжния прокурор на окръг Фултън, Фани Уилис, за това дали бившият президент Доналд Тръмп и неговите съюзници са се опитали да провалят изборите през 2020 г., съобщи Ен Би Си.

Обвиняемите все още не са разкрити.

По-рано на уебсайта на съда на окръг Фултън се появи досие, в което се посочва, че Тръмп е обвинен. Документът бързо беше премахнат от сайта. Служебната канцелария го нарече "фиктивен документ, който е бил разпространен онлайн".

Миналата година Уилис привлече специално голямо жури, което изслуша показанията на 75 свидетели. Съдебният състав препоръча да бъдат повдигнати обвинения на повече от десет души.

Сред най-известните моменти в кампанията за натиск срещу служители от Джорджия беше обаждането, в което Тръмп помоли републиканския държавен секретар Брад Рафенспергер да "намери" гласовете, които са му необходими, за да победи Джо Байдън.

Няколко съюзници на Тръмп също се оказаха обект на разследването, включително бившият адвокат на президента, Руди Джулиани.

През 2020 г. Джо Байдън победи Тръмп в Джорджия с по-малко от 12 000 гласа.

ОЩЕ: Тръмп: Делата срещу мен трябва да са след президентските избори през 2024 г.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес