Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Експлозия в химически завод в Тексас, има ранени (ВИДЕО)

27 ноември 2019, 15:28 часа • 3386 прочитания

Трима души са ранени при мощна експлозия в химически завод в американския щат Тексас. Пострадалите са откарани в болница.

Местната спасителна служба е обявила евакуация на всички хора в радиус от 800 м около завода. След взрива щети има по домовете на всички в този радиус.

Намиращите се хора по-далече са били посъветвани да не излизат от домовете си, докато спасителните екипи не дойдат, за да им помогнат да напуснат района.

В района е силно задимено и все още не е изгасен пожара. Властите наблюдават метеорологичната прогноза, заради разпространението на събралия се облак и обгазяването.

В завода работят над 200 души. Там се произвежда бутадиен – леснозапалим газ, използван в производството на синтетичен каучук, както и в смеси за нефтохимическата промишленост.

Собственикът на предприятието – компанията TPC, съобщи, че взривът е станал към 1 ч. местно време (7 ч. по Гринуич). Компанията е задействала план за извънредни ситуации и е поискала съдействие от пожарникарите от два близки града.

Според очевидци, цитирани в американските медии, взривът е озарил небето над окръг Джеферсън, близо до границата с щата Луизиана, тази нощ.Това се вижда и на кадри, публикувани в социалните медии.

Засега не е ясна причината за взрива, изпотрошил прозорци на домове на километри от завода.

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес