Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Брус Спрингстийн официално подкрепи Камала Харис и нарече Тръмп "най-опасен" (ВИДЕО)

04 октомври 2024, 11:37 часа • 408 прочитания

Брус Спрингстийн официално подкрепи Камала Харис за президент и едновременно с това се противопостави на Доналд Тръмп, наричайки го "най-опасния кандидат за президент през живота ми".

Изпълнителят на "Born to Run" направи това изявление във видео, публикувано в неговия Instagram в четвъртък, 3 октомври, в което определи предстоящите избори като "едни от най-значимите избори в историята на нашата страна". "Може би от времето на Гражданската война насам тази велика страна не се е чувствала толкова политически, духовно и емоционално разделена, както в този момент. Не трябва да бъде така".

Спрингстийн, който подкрепяше Барак Обама и Джо Байдън по време на техните президентски кампании, е най-новият високопоставен поддръжник на Харис, който се присъединява към Тейлър Суифт, Опра Уинфри и Барбра Стрейзънд.

Още: "Не е годен за президент на САЩ": Атаките към Тръмп от лагера на Харис не спират

Тръмп е опасен

Във видеото той похвали ангажимента на Харис и Уолц към "визия за тази страна, която уважава и включва всички, независимо от класата, религията, расата, политическата гледна точка или сексуалната идентичност, и те искат да развиват икономиката ни по начин, който е от полза за всички, а не само за малцина като мен на върха. Това е визията за Америка, за която пиша вече 55 години". Тръмп, напротив, "не разбира значението на тази страна, нейната история или какво означава да бъдеш дълбоко американец", каза певецът, цитиран от БГНЕС.

"Неговото пренебрежение към светостта на нашата конституция, светостта на демокрацията, светостта на върховенството на закона и светостта на мирното предаване на властта трябва да го дисквалифицира от президентския пост веднъж завинаги".

В заключение Спрингстийн заяви: "Всеки вижда нещата по различен начин и аз уважавам вашия избор като съграждани. Но и аз като вас имам само един глас и той е едно от най-ценните ми притежания. Ето защо на 5 ноември ще дам гласа си за Камала Харис и Тим Уолц. Благодаря, че ме изслушахте".

Още: Брус Спрингстийн: Не мога да кажа сбогом! Няма да правя прощално турне (ВИДЕО)

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес