Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън не иска повече от три телевизионни дебата с Тръмп

23 юни 2020, 08:22 часа • 1548 прочитания

Бившият вицепрезидент на САЩ Джоузеф Байдън, който си осигури достатъчно подкрепа от делегатите за предстоящия конгрес на Демократическата партия за номиниране за кандидат за президент през ноември, официално се съгласи да проведе не повече от три кръга телевизионни дебата през есента с действащия президент Доналд Тръмп. Това съобщи The Wall Street Journal, като се позова на говорителя на Байдън, предаде БГНЕС.

Говорителят на Белия дом Кейли Макинани на 19 юни заяви, че Тръмп ще бъде "готов да разгледа" възможно увеличение на броя на предизборните телевизионни дебати с Байдън, ако такова предложение се появи. Централата на Байдън не е съгласна с увеличаването на броя им. В момента се очаква Тръмп и Байдън да дебатират три пъти по телевизията на живо преди изборите.

Първият дебат ще се проведе на 29 септември в университета Нотр Дам в Индиана, вторият ще се проведе на 15 октомври в университета в Мичиган, а третият - на 22 октомври в университета в Белмонт в Тенеси. На 7 октомври ще бъдат организирани телевизионни дебати за кандидати за поста вицепрезидент в университета Солт Лейк Сити в Юта.

Дебатите ще започнат в 03:00 часа българско време, а продължителността им ще бъде 90 минути. Предаването на живо ще се излъчва от най-големите американски телевизионни компании.

59-те президентски избори в САЩ ще се проведат на 3 ноември.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес