Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байдън коленичи пред шефката на кабинета на израелския президент

03 юли 2021, 08:50 часа • 3522 прочитания

Президентът Джо Байдън има четири свои деца, но явно се впечатлява много от майките, които отглеждат повече, констатира в. „Джерусалем пост“.

На среща с все още действащия президент на Израел Реувен Ривлин в Белия дом в понеделник, Байдън коленичил пред шефа на бюрото на Ривлин, Ривка Равиц, в знак на уважение към факта, че има 12 деца.

Новинарският сайт Kipa.co.il съобщи за момента, въз основа на снимки, направени от срещата от репортери, придружаващи израелската президентска делегация.

Ривлин споменал на Байдън, че Равиц, на 45 години, негов ключов съветник от години, управлява домакинство с 13 души в допълнение към взискателната си работа, когато президентът коленичи пред нея, за да изрази възхищението си. Очевидно изненадан, Ривлин стисна двете си ръце, докато двамата с Равиц гледат Байдън , който се отпусна на едното коляно на пода и наведе глава.

Ривлин ще бъде заменен като президент през следващата седмица от Исак Херцог, който оглавяваше Еврейската агенция. Пътуването до Съединените щати е последното задгранично пътуване на Ривлин като президент.

Бащата на Равиц е роден в САЩ. Тя учи за учителка в Йерусалим и става парламентарен помощник на покойния Авраам Равиц, общински лидер на хареди и бивш депутат в Кнесета. Той беше неин свекър. Тя започва работа за Ривлин през 1999 г., когато той е бил депутат.

Тодор Беленски
Тодор Беленски Отговорен редактор
Новините днес