Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Аз бях заключен в "Титан": Клип показва колко е било тясно във фаталната подводница (ВИДЕО)

26 юни 2023, 10:36 часа • 50704 прочитания

Той се казва Джейк и е един от малкото, които са били в подводницата "Титан". Джейк обича силните усещания, запален скуба дайвър е и не се страхува да влиза в дълбокото. Негово видео, публикувано на 24 юни във Facebook, предизвика небивал интерес, тъй като показва как реално изглежда батискафът отвътре. Заснете е само три седмици преди фаталния инцидент, в който загинаха преди дни петима души.

Клипът е дълъг малко над 3 минути, но те са напълно достатъчни, за да се види в колко тясно пространство се сбутват пасажерите и как човекът, който управлява подводницата (във видеото това е покойният Стоктън Ръш), всъщност го прави с модифициран джойстик за електронна игра.

ОЩЕ: "Чувах глас, който ми крещеше: "Това е краят!": Говори първият журналист, стигнал до отломките на "Титаник"

От клипа се вижда ентусиазмът и чистото щастие от възможността да се потопиш в напълно непознат свят, макар и затворен в съвсем малко пространство. Вероятно именно такива емоции са изпитвали и Хеймиш Хардинг, Шахзада Дауд, синът му Сюлейман, Пол-Анри Наржоле и Стоктън Ръш, които загубиха живота си, опитвайки се да стигнат до останките на кораба "Титаник".

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес