Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Американска авиокомпания повишава значително таксите за багаж

20 февруари 2024, 17:06 часа • 1176 прочитания

Чекирането на багаж на American Airlines вече ще струва повече, отколкото на всяка друга голяма авиокомпания в САЩ, предава CNN. Увеличението е с цели 33% спрямо предишната цена на American Airlines.

Превозвачът обяви, че цената на първия регистриран багаж на повечето полети се увеличава до $40 за клиенти, които не са предплатили онлайн. Ще струва $35, ако се плати онлайн по време на чекиране. Полетите в и между Съединените щати, Пуерто Рико и Американските Вирджински острови са засегнати от увеличението на цените. Повишена е и цената на втора регистрирана чанта до $45 (от $40.) Цените на други маршрути също се увеличават: таксите за чекиран багаж на полети от и до САЩ до дестинации в Канада, Карибите, Мексико и Централна Америка вече струват $35 (от $30), а таксата за втори регистриран багаж е $45 (нагоре от $40).

Кой не касаят промените

Още: Хиляди пътници в самолети се събудиха в "грешната" държава

Промените са в сила за полети, резервирани от вторник (20.02). Пътниците, закупили билети преди това, плащат предишните цени. Освен това хората, които имат кредитна карта брандирана от авиокомпанията, купуват билети в първа класа, са до голяма степен освободени от увеличенията на цените.

Авиокомпанията заяви в прессъобщение, че не е повишавал цените на багажа от 2018г. насам. Освен това намалява цените на извънгабаритния и тежък багаж, за който авиокомпанията казва, че предлага „най-ниската такса досега“.

Американските авиокомпании печелят много пари от тези такси. През 2022 г. те са направили рекордните 6,8 милиарда долара от такси за багаж, според най-новите данни на Бюрото по транспортна статистика.

Още: Сблъсък с птица подпали двигателя на самолет над Охайо (ВИДЕО)

Виктория Кунева
Виктория Кунева Отговорен редактор
Новините днес