Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съчинение-разсъждение: Как да тълкуваш символите на Олимпиадите оттук до края на света

12 август 2024, 12:15 часа • 3251 прочитания

За едната поука от Олимпиадата вече писахме. Но не можем да останем само при медалите, рекордите и спортната приказка. Полезно е да теглим чертата, да извлечем опит за бъдещето и никога повече, когато някой повдигне системния въпрос - как да обсъждаме церемонии на световен форум - да не знаем как да тълкуваме образите. Както в съновниците, и тук могат да се оформят някои явни връзки, простички правила. Овладейте ги най-сетне. А именно:  

1. Ако виждате на сцената човек, покрит със злато, който има мистериозен вид, значи, че...

...това е пратеник от Ада в сатанински облик, който идва от сърцето на Европа, за да спре сърцето на Европа. 

2. Чудите се дали това не е преувеличено?

...не, не се чудете. Кой взе знамето на закриването на Олимпиадата? Том Круз. Какъв е Том Круз? Сциентолог. Какви са сциентолозите? Сатанисти. Накъде забягна Том Круз със знамето. Към Щатите. Тогава значи... 

3. Ако виждате нещо цветно..

...то е LGBT пропаганда. Има ли въобще някой образ повече от два, три цвята, и ако два от тях не са черният и кафявият... 

4. Ако чуете да пее Лейди Гага...

...подскочете три пъти и се завъртете девет против уроки. Ако ви се появят сърбежи, не сте успяли и уроките ви е поразило. Отидете на врачка. 

5. Ако чуете, че пее Селин Дион..

...не забравяйте, че при положение, че песента й от "Титаник" е толкова популярна, то тя, бидейки свързана с една от най-големите, или поне най-популярни трагедии, би могла да ви зареди с негативна енергия, която, в съчетание с всички горни положения, може да попречи на правилната ви геополитическа нагласа, или, ако детето ви гледа по телевизията да му смени пола.    

6. Ако медал спечели украинец - е гей. Ако спечели украинка - е мъж. Ако спечели натурализиран в България украинец - не се брои. Ако спечели натурализиран от Украйна българин - е предател. 

7. Ако виждате високо издигнат вертикален обект...

...той е алюзия към христовите мъки. И подигравка, тъй като организаторите смятат сега така да ги извъртят нещата, че да направят богохулна възстановка, с която да наранят твоите религиозни чувства, които имаш от два месеца. Откакто разбра, че те могат да са стратегическо предимство в разгромяването на враговете, нямаш никаква причина да не се възползваш от него. 

 

Автор: Райко Байчев

Райко Байчев
Райко Байчев Отговорен редактор
Новините днес