Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евакуация от мола

22 декември 2014, 14:18 часа • 3137 прочитания

Коледа наближава, увеличава се и потокът от хора, които ходят по магазини, молове и тем подобни, за да пазаруват. Оказва се обаче, че невинаги можем да разчитаме на спокойствие - особено след като в събота, 20 декември, The Mall на бул. "Цариградско шосе" беше евакуиран по спешност заради сигнал за бомба.

Коментар на редактора

Тъй като Actualno.com стана свидетел на цялата случка, позволяваме се един коментар към собствениците и отговорните лица в The Mall. Като цяло хората запазиха спокойствие, но е факт, че огромното мнозинство хора тръгнаха към гаража да си прибират колите. И тогава лъсна голям пропуск в процедурата за безопасност - вместо да има предвиден механизъм да се спре или поне отбие отчасти движението по "Цариграско шосе", се получи тапа и се чакаше по 45 минути - 1 час, за да излезеш от гаража с автомобила си. Не съм наясно какво разрешение трябва да се иска за подобна регулация на движението, но след като на място веднага дойде полиция, пожарна, че и "Бърза помощ", все някой можеше да се сети. Защото както сигналите за бомба са предимно фалшиви, недай Боже някой път да е истина.

От цялата случка има и още един извод - превенцията за такива телефонни терористи нещо куца. В София молове бол и сигнал за бомба е добър начин да удариш по конкурента. Така че МВР да не се оправдава, че не може да хване кой върши зулуми - в съвременния свят почти не остана начин да не се проследи телефонно обаждане. Всеки е наясно, че и службите си имат начини.

 

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес