Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ромският квартал в Ямбол остава затворен до сряда

18 май 2020, 14:55 часа • 2183 прочитания

Пълната карантина на ромския квартал в Ямбол се удължава до сряда. Тогава жителите ще могат да излязат за работа и при нужда от медицинска помощ.

Въпреки че през последните четири дни няма диагностициран случай на коронавирус на територията на квартала, на заседание на кризисния щаб днес е взето решение мерките да не бъдат разхлабвани, за да бъдат направени тестове в карантинираната зона.

"На извадков принцип, семействата, контактните лица ще бъдат тествани в следващите три дни - до четвъртък, посочи областният управител Димитър Иванов пред БНР.

От сряда сутринта работодателите, които имат служители в района, също ще организират вземането на проби.

Едновременно ще се правят тестове и за наличие на антитела. Тествани ще бъдат и полицейски служители, които охраняват карантинирания район.

Заради удължаването на карантината в квартала с около 6000 души възникна напрежение. Жители на махалата разговарят с кмета Валентин Ревански.

Припомняме, че за пръв път от пандемията, заради казусът с ромския квартал "Райна Княгиня" в Ямбол, у нас беше използван селскостопански самолет, с който се извърши и дезинфекция от въздух на отцепения район.

 

 

Любов Павлова
Любов Павлова Отговорен редактор
Новините днес