Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Във Враца раздават листовки за Денят, посветен на жертвите на пътни проишествия

13 ноември 2018, 18:00 часа • 805 прочитания

С раздаване на листовки и брошури на населението ще бъде отбелязан Денят, посветен на жертвите от пътни произшествия във врачанско. Той се чества всяка година в третата неделя на месец ноември. Това стана ясно от заседание на Областния съвет по безопасност на движението, проведен днес.

В по-малките населени места, където има кабелна телевизия, ще бъдат предложени  филми и видеоклипове, свързани с безопасността на пътя. В Бяла Слатина популяризирането на тези видеоматериали ще започне в близките дни. Доброволците от БЧК при с. Зверино и Мездра ще участват в инициативата с раздаване на листовки, а при КПП до с.Ребърково ще бъде поставена табела с два сменящи се надписа, които ще активизират вниманието на шофьорите: „Карай внимателно- някой те обича “ и  „Имаш само един живот – пази го “.

Врачанските доброволци на БЧК също ще раздават листовки на два пункта от града – при големите  супермаркети Била и Кауфлаунд. Денят 18 ноември ще започне с молебен за всички от региона, загубили живота си в катастрофи на пътя. През следващата седмица РЗИ ще проведе във врачанските училища информационни беседи.

Анелия Костова
Анелия Костова Отговорен редактор
Новините днес