Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветан Соколов: Искаме да покажем на какво сме способни

24 август 2023, 21:18 часа • 1085 прочитания

Лидерът на мъжкия национален отбор по волейбол на България Цветан Соколов даде своето мнение преди началото на Европейското първенство. Капитанът на “лъвовете” разкри какви са целите пред тима и увери, че всички момчета от състава искат да покажат на какво наистина са способни.

Целта пред България

“Очакванията винаги, според мен, са едни и същи – да играем хубав волейбол, на високо ниво и разбира се да печелим колкото се може повече мачове. Всички играчи имат цел да спечелим повече мачове, да играем добре и да радваме публиката, която ще дойде да ни гледа”, каза Соколов.

ПРЕДИ МЕСЕЦ: Константинов разкри състоянието на Соколов и отсече: В последните години караме само на приказки

Цветан Соколов е във форма

Той коментира, че влиза във форма и се чувства добре. По думите му всяко едно от момчетата в националния отбор е мотивирано да покаже защо е тук, да защитава герба и цветовете на България, така че мотивацията не липсва. “Всички искаме да покажем наистина на какво сме способни, защото много от момчетата, както знаете, играят в силни първенства и отбори, всеки иска да направи това и за националния отбор”, обясни капитанът на националния отбор по волейбол на България.

Соколов остана в Динамо Москва

Соколов допълни, че е много хубаво, че има млади момчета, които се включват в отбора, защото това показва, че България има доста добра детско-юношеска школа и се работи с подрастващите. В заключение националът заяви, че остава в Динамо Москва.

Мачовете на националния отбор по волейбол на България

Първата среща на България в еврофиналите е във вторник (29 август) срещу Испания от 20:30 часа. В групата са още Словения, Украйна, Хърватия и Финландия, като в следващата фаза на турнира продължават първите четири отбора в класирането. Всички мачове от групата ще се играят в зала “Конгресна” на Двореца на културата и спорта във Варна.

САМО ПРЕДИ ДНИ: Страхотен обрат прати българските "лъвици" на 1/8-финалите на ЕвроВолей 2023

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес