Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Генерал Мариново отбелязват традиционния си събор

26 юли 2021, 12:30 часа • 7208 прочитания

Жители и гости на видинското село се събраха на площада, за да присъстват на тържеството, организирано по случай празника. Гости на събитието бяха заместник-кметът на Община Видин Борислава Борисова и председателят на Общинския съвет Генади Велков. Те бяха посрещнати от кметския наместник на Генерал Мариново Борислав Борисов, който откри празничната вечер и даде думата на заместник-кмета за приветствие.

Борисова поздрави сърдечно присъстващите за духа и енергията, с които поддържат живи традициите. И пожела на хората от селото да бъдат заедно в делници и празници, да живеят в мир и разбирателство и да носят родното място в сърцата си.

След това тя поднесе поздравителен адрес от името на кмета на Община Видин д-р Цветан Ценков на кметския наместник. „Община Видин винаги ще подкрепя усилията Ви да бъдете добри стопани на Вашето малко китно селище. Пожелавам на хората от Генерал Мариново да посрещнат празничния ден с много настроение, да бъдат здрави, да уважават хубавите български обичаи, да обичат и почитат своя роден край и съхраняват богатството, което имат” – пише в адреса.

Празникът продължи с изпълнения на Градски духов оркестър – Видин, а на площада се извиха кръшни хора.

Антон Иванов
Антон Иванов Отговорен редактор
Новините днес