Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Кметът на Видин: Градът ни заслужава университет

16 септември 2017, 18:31 часа • 1765 прочитания

Градът ни заслужава университет, благодаря на всеки, който даде своята вяра в подкрепа на каузата. Това каза Огнян Ценков, кмет на Община Видин в приветствието си при откриването на първата академична година на видинския филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“, предаде „Фокус“.

На откриването присъстваха председателят на Народното събрание Димитър Главчев, народните представители от Видинския район, областният управител Албена Георгиева, председателят на Общински съвет – Видин Генади Велков, представители на институции, неправителствени организации и граждани.

Огнян Ценков посочи, че градът има филиал на висше учебно заведение благодарение на усилията, волята и енергията на видинските граждани и институции.

„Като кмет на Община Видин искам да благодаря от сърце на всеки, който заяви на висок глас, че градът ни заслужава университет и даде своята вяра в подкрепа на каузата“, каза Огнян Ценков. Ректорът на висшето учебно заведение проф. д-р Велизара Пенчева също поздрави студентите и припомни, че благодарение на съвместните усилия на местната власт, институциите и гражданството във Видин има филиал на Русенския университет „Ангел Кънчев“.

Деница Райкова
Деница Райкова Отговорен редактор
Новините днес