Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

Ситуацията с балотажите в София и във Варна е шизофренна: Татяна Буруджиева в “Отговорите“ (ВИДЕО)

Ситуацията с балотажите в София и във Варна е шизофренна, трудно може да се прогнозира, не се поддава на логика. Това каза в седмичното обзорно предаване на Actualno.com ”Отговорите със Спасиана Кирилова” политологът и преподавател в СУ “Св. Климент Охридски“ доц. Татяна Буруджиева:

Много интересно се получава на тези втори турове, защото има сравнително близки резултати единствено във Варна и в София. Останалите са на големи отстояния първият от втория, които много трудно се компенсират. Защото логиката на втория тур е, че по-голямата част от и без това малко гласувалите избиратели, не отиват, защото вече няма казус, нямат кауза.

Т.е. ще има хора, които са гласували извън тези двама, които се състезават в отделните общини, които ще отидат да гласуват само и когато имат много по-силен мотив да отидат да гласуват, отколкото да останат вкъщи. И затова истерията, която се развива в отделните места, където се съревновават “Продължаваме промяната“ и ГЕРБ да кажем, там е най-тежко и много емоционално.“

Реклама
Реклама
Новините днес