Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

“Отговорите“: С Петър Славов, Никола Тулечки и Татяна Буруджиева (ВИДЕО)

Ето темите в седмичното обзорно предаване на Actualno.com ”Отговорите със Спасиана Кирилова”: Това издание ще бъде посветено изцяло на местните избори. Ще разговаряме за това как премина първият тур на 29 октомври и какво ще стане на балотажа на 5 ноември.

Решението на Върховния административен съд (ВАС) за изборите по повод забраната на Централната избирателна комисия (ЦИК) да се гласува с машини, както и начина, по който премина първи тур обсъждаме с независимия кандидат за общински съветник в София адвокат Петър Славов от инициативата “Правосъдие за всеки“ и един от жалбоподателите срещу решението на ЦИК да няма машинно гласуване.

Какво видяха от ОЧИ – Обединението за честни избори като нарушения на вота? Отрази ли се липсата на машинно гласуване на броя на невалидните бюлетини. Коментираме с Никола Тулечки от ОЧИ, експерт по наблюдение и анализ на избори.

Всички ли ще бъдат победители на местния вот? Можем ли да прогнозираме какво ще се случи на балотажите? Ще бъдат ли причина резултатите от местните избори за рокади по високите етажи на властта? Разговаряме с политолога и преподавател в СУ “Св. Климент Охридски“ доц. Татяна Буруджиева.

Реклама
Реклама
Новините днес