Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Видео

Факелното шествие за шест месеца от началото на ДАНСwithme

Десетки хора се събраха на площад "Независимост" на протест с искане за оставка на правителството, предаде репортер на Агенция “Фокус”.

Голяма група от "Ранобудните студенти" се присъедини към протестиращите. Освен студентите, имаше и представители на академичната общност - преподаватели от Софийския университет, от Югозападния университет "Неофит Рилски" и други университети. Те носеха плакат с надпис: "Университетските преподаватели призовават: Събудете се". Студентите носят знамето със символа си - юмрук на жълт фон. Протестиращите се разположиха между Президентството и Министерски съвет.

Някои от протестиращите носеха вестник "Протест", на чиято първа страница пише: "Потъпканото достойнство", а текстът гласи: "Нарекоха ни лумпени, нарекоха ни ултраси, терористи, метежници, платени и режисирани, марионетки и не много добре с главата". На един от плакатите пише: "70 години ни промивате мозъците, манипулирате ни, събудихме се, не ви вярваме". На друг плакат пише: "Промяна за човешки живот на народа".

Реклама
Реклама
Новините днес