Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Две безплатни сесии с психотерапевт организира Асоциацията на онкоболните в Горна Оряховица

10 октомври 2016, 15:12 часа • 512 прочитания

Две безплатни релаксиращи сесии с психотерапевт организира Асоциацията на онкоболните в Горна Оряховица по повод Световния месец за борба с рака на гърдата. Това съобщи за Радио „Фокус“ – Велико Търново Мария Георгиева, председател на Регионалния център на Българската асоциация на онкоболните в Горна Оряховица. Двете сесии ще се проведат на 11 и 18 октомври, от 17.30 часа в регионалния център на площад „Георги Измирлиев 4“. Инициативата ще бъде водена от психотерапевта Красимира Бакалова.

„Нашата психотерапевка Красимира Бакалова ни прави всяка година през месец октомври по два безплатни релакса. Те се състоят в беседа по даден въпрос, поставен от присъстващите. След това правим от 20 до 30 минути медитация. В нашата организация ние не помагаме само на болни, а и на здрави. Даваме им съвети какво те могат да направят превантивно за своето здраве. Ние 12 години съществуваме и работим по този начин. Убедена съм, че психотерапията много допринася за укрепване на психиката, а когато една психика е укрепена, и имунната система се укрепва“, посочи Мария Георгиева. Тя отбеляза, че психотерапията е изключително скъпа - заплаща се по 50 лева за два часа сеанс. По думите й така хората ще имат възможност да посетят сеанс и да видят дали той би им помогнал.

Инициативите за отбелязване на Световния месец за борба с рака на гърдата в Горна Оряховица започнаха на 7 октомври с отслужване на молебен за здраве.

Евгения Чаушева
Евгения Чаушева Отговорен редактор
Новините днес