Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Случаят "Мейзер" показа шокираща липса на криминални експерти във Варна

16 август 2016, 09:00 часа • 10550 прочитания

Заради пенсионирането на химика от УМБАЛ „Св. Марина” не могат да бъдат правени съдебно-химични експертизи на биологичен материал и затова вероятно ще има забавяне по случая с убития културист Николай Димов, съпруг на Мисис България 2014 Анита Желева-Мейзер. Това стана ясно от изявление на окръжния прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Той се оплака, че заради липсата на експерт ще има „допълнителен разход на време” - нещо, което можеше да е спестено ако лабораторията бъде възстановена работата като бъде назначен друг химик.

Липсата на химик означава, че ще трябва да бъдат назначени от друг град, най-вероятно София. Пред bTV Чавдаров не даде никакви подробности по случая и не потвърди информацията, че убийството е станало след груба сексуална игра.

Анита Мейзер е задържана за 72 часа. Обвинението срещу нея е за причиняване на смърт по непредпазливост, с причиняване на средна телесна повреда. При доказване на вина, Мейзер може да влезе в затвора за период от между 2 и 8 години. Според говорителя на Окръжна прокуратура-Варна Радослав Лазаров Мейзер е съзнавала, че нанася нараняване на съпруга си и по всяка вероятност го е допускала, като е имала "непредпазливо отношение по повод по-тежкия резултат - настъпилата след това смърт". Пред Нова телевизия той не пожела да се ангажира с детайли по престъплението и не каза дали тя си е признала, че е убила Николай Димов. Лазаров по никакъв начин не потвърди дали в случая става въпрос за убийство заради садо-мазо сексуална игра.

Междувременно вече е ясно, че Мейзер е сменяла на няколко пъти версиите си за случилото се. Първоначално тя е подала сигнала и е твърдяла, че двама познати на Николай се качили при него, докато тя отишла до магазина. Охранителни камери обаче заснели, че в нощта на 13-ти срещу 14-ти август единствено Николай и Анита са влезли в кооперацията. Двамата живеели в апартамент в луксозна кооперация в района на Евксиноград. За да се качи асансьорът до апартамента, трябва живущ в имота да го извика.

Утре, 17 август, ще се гледа мярката за неотклонение на Анита Мейзер.

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес