Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зелени лечители: 10 растения, които могат да ви избавят от главоболие

28 май 2024, 14:00 часа

Растенията са не само украса на околния свят, но и естествени лечители, които могат да помогнат в борбата с главоболието. Ароматните вещества, фитонцидите и етеричните масла, отделяни от някои растения, имат удивителни свойства, които ще ви помогнат да се справите с това неприятно състояние. Прочетете повече за това в редовете по-долу.

10 растения, които ще ви избавят от главоболието

1. Жасмин

Цъфтящият жасмин е на първо място сред растенията, които могат да облекчат главоболието. Ароматът му тонизира и отпуска кръвоносните съдове, което помага за облекчаване на спазмите.

2. Лимон и мандарина

Цитрусовите цветя, особено лимонът и мандарината, са известни със своите противовъзпалителни свойства, които могат да облекчат главоболието и да повишат устойчивостта на стрес.

3. Амазонска лилия

Това растение се справя добре с главоболието, особено по време на периода на цъфтеж, благодарение на способността си да облекчава умората и да възстановява психическия баланс.

Неочевидни причини за гадене и главоболие (безопасни начини за облекчение)

4. Лилии

Въпреки острия си аромат, лилиите могат да помогнат за справяне с мигренозен пристъп поради освобождаването на ароматни вещества.

5. Розмарин

Това растение не само убива патогени, но също така може да облекчи главоболието, да подобри паметта и настроението заради освобождаването на етерични масла. Тези му качества се ценят от древността.

6. Мушкато

Цъфтящото мушкато може да успокои, тонизира кръвоносните съдове и дори да дезинфекцира горните дихателни пътища, като помага да се отървете от инфекции.

7. Орлови нокти

Един храст от орлови нокти, особено цъфтящ, има способността да облекчава главоболие и дори високо кръвно налягане.

При силно главоболие - как да го облекчим без хапчета

8. Рододендрон

Това растение е отлично за лечение на главоболие, особено в топло време, когато листата му отделят етерични масла.

9. Блатен ледум

Въпреки че това растение е отровно, неговите ароматни вещества могат да облекчат вазоспазма и да успокоят, помагайки за справяне с главоболието.

10. Бреза

Това дърво, достъпно почти навсякъде, може да помогне в борбата с главоболието, особено когато цъфти и отделя максимално активни вещества.

Десислава Михалева
Десислава Михалева Отговорен редактор
Новините днес