Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо умните домакини добавят щипка сол и черен пипер към прането

12 ноември 2021, 08:38 часа

Всяка една домакиня държи на това дрехите да бъдат искрящо чисти след пране. Някои от тях залагат на специализираните перилни препарати, докато други си служат с онези хитринки, предавани от поколение на поколение.

Ще ви разкрием някои от триковете на домакините, благодарение на които прането ще се превърне в много по-меко, бяло, чисто и ухаещо приятно.

Защо да добавим черен пипер към прането?

Черният пипер има способността да запазва цветовете на дрехите. Нужно е да добавите 1 ч.л. млян черен пипер в отделението на омекотителя. След това включете пералнята на режим изплакване със студена вода. Този трик действа изключително добре на тъмни и черни дрехи. Изненадващо за вас, цветовете им след пране ще са много по-наситени и свежи.

Бързи и лесни домакински трикове за пране и гладене

Защо да добавим сол към прането?

Солта, подобно на черния пипер, също успява да защити цвета на дрехите. Тя обаче способства и за премахването на жълтите петна от пот, останали по бялото пране.

Отново трябва да я добавите към отделението за омекотител и да включите пералнята на режим изплакване. Няма за какво да се тревожите – подправката не ще повлияе негативно на любимото ви облекло.

В случай, че имате някакви опасения, можете да направите следното. Накиснете белите дрехи, чиито цвят се е променил с времето. Налейте топла вода и добавете лъжичка сол. Оставете ги да се накисват в продължение на няколко часа. След това изперете както обикновено.

Резултатът ще е искрящо бели дрехи, по които няма следа от жълтеникави петна.

Това са трикове, съществуващи от времето на нашите баби. Възползвайте се от тях и ви гарантираме, че ще останете наистина доволни от крайния резултат!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес