Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Запознайте се с едно от чудодейните свойства на черния чай

14 юли 2023, 07:11 часа

В черния чай има вещество, наречено танинова киселина, което може да действа върху потните жлези, за да намали тяхната активност.

Нещо като естествен антиперспирант. Това, което танините правят, е временно да свиват потните канали, така че да не произвеждате и освобождавате толкова много, а това също помага с миризмата.

Няма да намерите танинова киселина в билков или зелен чай. Трябва да са силните, черни чайове.  Необходима е също така висока концентрация на чая във водата, за да бъде ефективен.

Лекар: Тази популярна напитка понижава кръвното налягане

Трябва да го варите по начин, който да стане толкова тъмен и толкова мощен, сякаш не е нещо, което някога бихте пили. Не е ясно дали има точна рецепта, но нека просто кажем, че искате да го направите поне пет пъти по-силен от начина, по който обикновено го пиете.

Направете голямо количество от супер тъмния чай. След това можете да поставите малко количество във вана или леген и да поставите краката си там за около 10 минути на вечер. Не е необходимо да покривате целите крака, чаят трябва просто да обгръща долната част, тъй като там са потните жлези.

Лекар: Тези 2 вида чай борят с високия холестерол

Резултатите няма да са незабавни. Домашното лекарство ще подейства след няколко дни. И това също е краткосрочно решение: след като спрете да накисвате редовно краката, жлезите ще възобновят нормалната си дейност. Но може да бъде ефективно и част от по-голям ритуал за грижа за краката. Черният чай  действа и като ексфолиант. Така че защо не добавите малко етерични масла и не завършите рутината с луксозен лосион за тяло?

Петя Недева
Петя Недева Отговорен редактор
Новините днес