Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ЗАДЪЛЖИТЕЛНО носете тези неща в ръчния си багаж

26 февруари 2021, 13:55 часа

Всеки от нас обича да пътува и да изучава света с жаден поглед. Понякога обаче една минимална грешка може да провали настроението ни през цялата почивка.

Много е важно да обърнем внимание на подредбата на ръчния багаж и всичко онова, което носим в него.

Какво да знаем за ръчния багаж

Най-напред трябва да помислим за големината на чантата, в която ще пренасяме всички онези, важни за пътуването вещи. Размерите на куфара или чантата е важно да бъдат съобразени с изискванията на авио компанията.

Те в никакъв случай не бива да надвишават стандартите, които изрично са посочени, относно ръчния багаж. В противен случай рискуваме да саботираме едно от мечтаните си пътувания.

Строги мерки: С маска и без ръчен багаж в турските самолети

Сега идва ред на това да решим какво ще носим със себе си. Ако ръчният багаж е единственият, с който възнамерявате да пътувате, е нужно да проявите практичност, преди всичко.

Не бива да носите дрехи и други предмети, които не възнамерявате да влязат в употреба, а са част от онзи багаж „може и да ми потрябват“.

Ценни вещи и скъпи предмети

В ръчния багаж е най-разумно да носите скъпи вещи. Така ще знаете, че предметите с най-висока стойност, са в близост до вас и никой няма да постави ръка върху тях.

Парфюми и козметика

Носете в ръчния багаж парфюми и онези стъклени бутилчици, които може и да се счупят при разтоварване на големите куфари. Всяка индивидуална бутилка не бива да надвишава 100 мл.

Какво трябва да знаем за багажа си при пътуване със самолет

Лекарства и документи

Това са много важни неща, които нямат място в чекирания багаж. Те трябва да са на ръка разстояние от вас.

Телефон и ключове

Това е друго, което прилежно да поместите в ръчния си багаж. За предпочитане е да носите несесер, в който да ги селектирате, така че всичко да бъде на мястото си и да не се налага да ровите из целия багаж, докато откриете онова, което ви е най-потребно.

Пожелаваме ви безброй пътешествия и още толкова незабравими моменти!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес