Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Забравете за тези вредни навици, защото те разширяват порите на лицето

12 май 2021, 10:24 часа

И сами знаете, че лицето е визитката на всеки човек и ние трябва задължително да полагаме грижи за тази част от тялото си. Колкото и клиширано да звучи, то лицето се нуждае от специално внимание, продукти и отношение.

Дамите обаче често не си дават сметка, че някои от вредните им навици, свързани с разкрасяването, могат да причинят широки пори и да повлияят на самочувствието им.

Какво да правим и какво да не правим, ако не искаме широки пори:

• Забравете за попивателната хартия

Тази козметична хартия е създадена с цел да премахва излишното омазняване от кожата на лицето. Не е добра идея обаче да я използваме прекалено често, тъй като това би могло да ни навреди. Истината е, че ако непрекъснато попиваме с нея излишния себум, то принуждаваме кожата да произвежда повече. Това, на свой ред, води до запушване на порите и тяхното разширяване.

• Никога не стискайте черните точки

Със сигурност поне веднъж ви се е случвало да забележите черни точки или пъпки с бял връх, които нямате търпение да премахнете. Те са изключително неприятни и всяка дама ги ненавижда. Не си даваме сметка обаче, че върху кожата живеят милион бактерии, които чакат точно това.

Лед на лицето за сияйна кожа

При едно стискане на черни точки или пъпка, бактериите проникват в дълбочина и могат да създадат куп неприятности в бъдеще. Наред с това допринасят за разширяването на порите – едно от явленията, с които цял живот се опитваме да се преборим.

• Ексфолирайте кожата си 1 – 2 пъти в седмицата

Категорично прекалено честото ексфолиране е враг номер едно на гладката кожа. Ако премахнете цялото омазняване, то вие допринасяте за това кожата на лицето да е суха и уязвима. Частиците прах много по-лесно ще достигнат до порите и ще причинят дразнене, акнеични проблеми и разширяване.

• Хидратирайте редовно кожата си

Ако кожата на лицето е твърде суха, това спомага за появата на бръчки. Не прекалявайте с използването на тоници и мазила, имащи за цел да я дехидратират. Освен това, върху прекалено изсушената кожа порите изглеждат много по-широки.

Почистване на лицето в домашни условия

• Винаги използвайте слънцезащитен крем

Когато се излагате на слънце, без значение дали сте на плажа или се разхождате по градските улици, трябва да сте нанесли тънък слой слънцезащитен крем. В противен случай позволявате на слънчевите лъчи да премахнат колагена, водата и еластина. Кожата ви ще изглежда суха, а порите – широки и провиснали.

Следвайте стриктно нашите съвети и много скоро ще успеете да постигнете точно онзи вид на кожата на лицето, за който всяка дама мечтае!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес