Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Време е да насърчите растежа на цветята с домашен разтвор от тези 3 съставки

14 март 2022, 11:54 часа

Растенията, подобно на домашните любимци, се нуждаят от грижа и внимание, за да функционират добре и да се чувстват отлично в средата, в която биват отглеждани. Именно затова опитните градинари препоръчват сами да си направите разтвор, които да има много ползи за всички онези цветя и билки, които отглеждате.

Ето как да върнете свежестта на растенията в саксиите с един домашен разтвор:

Продукти, които ще са ви нужни:

• 10 грама жива мая;

• 1 литър топла вода;

• 1 супена лъжица захар.

Начин на приготвяне:

Маята се разтваря в топлата вода и към тази смес се добавя захарта. Разбърква се много старателно и след това се оставя да престои за два часа на стайна температура. Когато мине това време, разтворът се разрежда с още вода в съотношение 1:5.

Цветята ви ще се зарадват на тези методи за натурално подхранване

С този разтвор може да подхраните вашите растения и цветя. През пролетта и лятото е желателно да го ползвате веднъж в седмицата, а през зимата и есента – веднъж в месеца.

Разтворът е истински полезен за растенията, тъй като в маята се съдържат дрожди, богати на редица съединения и витамини. Именно те способстват клетъчното развитие и растежа на цветята.

Дрождите са способни на това да стимулират и подхранват активността на микроорганизмите в почвата.

Приготвянето на този разтвор може да дари с много ползи отглежданите от вас билки и цветя. Повечето от опитните градинари задължително подхранват с него растенията си. Положителните резултати настъпват бързо.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес