Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Това са билките, от които нервната система най-бързо се УСПОКОЯВА

08 декември 2021, 13:20 часа

Напоследък все повече хора се оплакват от проблеми, свързани с нервната система. Стресът и напрежението, които обикновено трупаме на работното място, са една от причините за това. Добрата новина е, че народната медицина може да ни предложи билки, способстващи успокояването на нервната система. Вместо да пиете всякакви хапчета, можете да се възползвате от тях и техните свойства.

Кои са билките, които да приемаме, ако имаме проблеми с нервната система?

Маточината е сред най-полезните и разпространени билки, за които се твърди, че влияе изключително благоприятно на нервната система на човек. Можете да я приемате под формата на чай или запарка. Тя е чудесно средство за нормализирането на съня. Други полезни билки са хмел, глог, дяволска уста.

Силни лечебни билки, които се намират на една ръка разстояние

Каквито и нервни напрежения да имате, направете си чай от мента и добавете към него лъжичка мед. Тази напитка моментално ще ви успокои и ще ви накара да се чувствате много по-добре.

Други полезни за нервите билки са лайката, жълтият кантарион, валерианът. В лайката се съдържат ензими, които премахват нервността.

Разбира се, винаги можете да си направите и съчетание от няколко билки. Всички са чували са комбинацията от мента, глог и валериан. Всички те съвкупно се справят отлично с нормализиране процесите на нервната система.

Бъдете много внимателни, когато приемате билки, защото предозирането с тях може да доведе до негативни последици. Ако имате някакви колебания, посъветвайте се със специалист, относно дозировката и приема.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес