Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Съвети за по-бързо изтрезняване след тежка нощ

15 август 2023, 17:00 часа

След нощ на разпускане, независимо дали поради празненства или социални събирания, желанието за бързо изтрезняване често се превръща в приоритет. Макар че няма магически трик, който да обърне моментално ефекта от алкохола, няколко стратегии могат да помогнат за ускоряване на процеса на изтрезняване и облекчаване на неприятните симптоми на опиянението.

Хидратацията е от ключово значение

Алкохолът е диуретик, което води до дехидратация, която може да засили усещането за махмурлук. Пиенето на вода или разтвори за рехидратация може да помогне за по-ефективното изхвърляне на алкохола от организма и да облекчи някои от продължителните ефекти.

Какво да правим при махмурлук - бульон Трезве или шоколад?

Консумирайте богати на хранителни вещества храни

Консумацията на храни с високо съдържание на витамини, минерали и антиоксиданти, като плодове и зеленчуци, може да подпомогне метаболизма на алкохола в организма ви. Тези хранителни вещества подпомагат процеса на детоксикация на черния дроб и спомагат за намаляване на продължителността на интоксикационното ви състояние.

Раздвижете се

Леката физическа активност, като разходка или леки упражнения, може да подобри метаболизма и кръвообращението ви. Това може да спомогне за ускоряване на разграждането на алкохола в организма ви.

Почивка и сън

Сънят е жизненоважен за възстановяването. Докато спите, организмът ви работи за метаболизиране на алкохола и за възстановяване на всички щети, причинени от неговото въздействие. Добрият нощен сън може значително да подобри процеса на изтрезняване.

Ивайло Григоров
Ивайло Григоров Отговорен редактор
Новините днес