Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Спазвайте тези съвети и ще се отървете от хлебарките завинаги

06 юли 2023, 15:16 часа

Ако искате да се радвате на чист дом и да нямате хлебарки, вижте няколко стъпки, които може да следвате, за да постигнете това :

1. Поддържайте чистота и хигиена

Редовно почиствайте кухненските повърхности и подовете у дома, за да премахнете остатъци от храна и миризми, които привличат хлебарките.

2. Съхранявайте храната затворена в кутии

Дръжте храната в затворени контейнери или в хладилника, за да нямат хлебарките достъп до нея.

3. Премахнете източниците на храна

В никакъв случай не оставяйте хранителни отпадъци и остатъци или незатворена храна на достъпни места. Почиствайте редовно кутиите за храна и отстранявайте източниците на храна, които могат да привлекат хлебарките.

Сложете това цвете на перваза на прозореца и хлебарките ще изчезнат от дома ви

4. Не давайте достъп на хлебарките у вас

Затворете всички пукнатини и отвори, през които хлебарките могат да проникнат в дома ви. Използвайте силиконово уплътнение или друг подобен продукт, за да запушите пукнатините около прозорците, вратите и други потенциални входове, откъдето могат да влязат.

5. Използвайте естествени отблъскващи средства

Хлебарките не обичат силни аромати като лавандула, мента, масло от чаено дърво или ванилов екстракт. Поставете няколко капки от тези масла на подходяща повърхност като парчета плат, дунапрен и др. и ги поставете на стратегически места, където е възможно да се появят хлебарки.

6. Използвайте лепила за хлебарки

Може да поставите лепила за хлебарки на кухненските повърхности или на други места, където е възможно да се появят. Те ще залепнат за лепилото и ще умрат.

7. Обърнете се към фирма за контрол на вредителите

Ако проблемът с хлебарките продължава, може да бъде необходимо да се обърнете към професионални фирми за контрол на вредителите, които могат да предложат ефективни решения, за да нямате повече хлебарки.

Само няколко листа от тази подправка и забравяте завинаги за хлебарките

Направете си домашна паста против хлебарки

Може да използвате тази паста само ако нямате домашни любимци у вас, защото тя е отровна за тях. Първо, нарежете 1 глава лук и я пасирайте, смесете 1 ч.ч. брашно, 1 ч.л. захар, 3 ч.л. борна киселина и вода, докато се образува каша. Намажете пастата на всички места у дома, където сте видели да пълзят хлебарки.

Ако имате домашен любимец, може да използвате дафинови листа, за да се отървете от хлебарките. Стрийте няколко и ги сложете върху парченце вестник на местата, където сет забелязали хлебарки.

Може да опитате да се отървете от хлебарките, като смесите равни количества сода и захар. Хлебарките ще бъдат привлечени от захарта и ще започнат да ядат от сместа, а содата ще ги убие.

Гореизброените методи със сигурност ще ви помогнат за контролиране на достъпа на хлебарки у вас. Трябва обаче да бъдете последователни и да комбинирате различни подходи, за да постигнете максимално добри резултати.

Ралица Солакова
Ралица Солакова Отговорен редактор
Новините днес