Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Само ЕДНА съставка от кухнята и петите ви ще бъдат готови за сандали

25 юни 2021, 08:05 часа

През лятото кожата на цялото тяло се изсушава прекомерно и е крайно необходимо да полагаме грижи за нея, ако искаме да се чувстваме добре и с удоволствие да обуем сандали.

За съжаление процедурите за педикюр не са никак евтини и не всеки може да си позволи веднъж в седмицата да глези ходилата си.

С храна можем да намалим студа в краката си

И у дома е възможно да омекотяваме загрубелите пети, но пък ползването на пели и четки е едно от най-досадните неща, още повече, че ефектът е краткотраен.

Педикюрът за стотинки, който прави кожата на краката копринено гладка

Ще ви издадем тайната на копринено нежната и гладка кожа и силно вярваме в това, че ще останете безкрайно доволни. За да изпълните тази процедура ви е нужна една единствена съставка от кухнята и нито един инструмент за педикюр или пък пила за ходила.

От вас се изисква да приготвите леген или специална вана за крака. Налейте топла вода и към нея прибавете 1 с.л. сода за хляб. Разбъркайте добре, така че съставките да се смесят. След това потопете краката си и стойте така в продължение на 20 минути. След това започнете с помощта на ръцете си да обтривате ходилата. Ще усещате малките кристалчета сода, играещи ролята на пилинг.

Вземете още малко от бялата съставка, използвана в кулинарията и потъркайте с нея ходилата. Обуйте чорапи и стойте така минимум два часа.

Ето защо ТРЯБВА да увиваме краката си с фолио

През това време е препоръчително да продължавате да вършите задълженията си. Кристалчетата сода ще разрушават мъртвата кожа и тя ще се отделя.

След като изтече това време, премахнете чорапите и измийте краката си с топла вода. Подсушете с хавлия и се насладете на невероятната мекота, за която дори не сте и предполагали.

Две процедури са напълно достатъчни, за да превърнете загрубялата кожа на краката в мека и гладка.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес