Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

С тази закуска няма да разберете кога сте отслабнали

01 ноември 2022, 06:00 часа

Всеки иска да отслабне, но не всеки иска да се чувства сякаш е на диета. Истината е, че не е нужно да избирате между двете - можете да си вземете торта и да я изядете, така да се каже. С подходящите закуски в репертоара си можете да свалите нежеланите килограми, без да се чувствате сякаш се лишавате от тях.

Ето няколко от любимите ни закуски, които ще ви помогнат да направите точно това.

1. "Пуканки" от карфиол

Знаем, знаем - пуканките обикновено са забранени за диета. Но чуйте ни по този въпрос. Пуканките от карфиол се приготвят, като просто нарежете карфиол на малки парченца, намажете го със зехтин и поръсите с любимата си подправка (ние обичаме чесън на прах!). След това го изпечете във фурната на 400 градуса, докато стане хубав и хрупкав. Повярвайте ни, тази вкусна закуска ще задоволи желанието ви за пуканки без всички допълнителни калории. Освен това карфиолът е с изключително ниско съдържание на въглехидрати и високо съдържание на фибри, така че е чудесен за отслабване. Печелят всички!

2. Пикантен печен нахут

Кой не обича шепа хрупкав печен нахут? Те са не само вкусни, но и пълни с протеини и фибри - две хранителни вещества, които са от съществено значение за отслабването. За допълнителен ефект (и за допълнително изгаряне на мазнините), преди да запечете, поръсете с малко чили на прах или лют червен пипер. Вкусно!

3. Плодов чипс

Плодовата кожа е чудесен начин да си набавите захар без празните калории, които идват с бонбоните или други сладкиши. За да приготвите плодов чипс, просто пасирайте любимите си плодове, разстелете пюрето върху лист за печене, застлан с пергаментова хартия, и го изпечете във фурната на 200 градуса, докато изсъхне (около 6 часа). След като е готово, съхранявайте плодовия чипс в кутия се наслаждавайте при глад. Толкова лесно - и толкова полезно за вас!

Ето ги и трите вкусни закуски, които ще ви помогнат да отслабнете, без дори да се опитвате! Така че следващия път, когато ви се прииска да закусите, посегнете към някоя от тях, вместо към нездравословната вредна храна. Талията ви (и вкусовите ви рецептори) ще ви благодарят.

Борислав Малинов
Борислав Малинов Отговорен редактор
Новините днес