Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Растението, което ще прогони хлебарките от дома ви!

26 май 2023, 07:59 часа

Хлебарките са едни от най-омразните неприятели в дома ни. Видът им ни отблъсква и обикновено успява да причини паника.

Вместо да се вайкате и да тичате към специализиран магазин, от където да си закупите десетки репеленти, то най-добре да пробвате с домашни средства за прогонването на хлебарки.

Днес имаме удоволствието да ви споделим за един трик, който ще ви спаси от разнасящите болести насекоми. Надяваме се да сме ви полезни със съветите.

Как да се спасим от хлебарките лесно и бързо?

Ето и нашият икономичен и практичен метод, който доказано работи. Става въпрос за обичаната лавандула. Миризмата на това растение действа успокояващо на човек, но не и на хлебарките. Те ненавиждат уханието на лавандула и щом го усетят, бягат надалеч.

Само няколко листа от тази подправка и забравяте завинаги за хлебарките

Благодарение на няколко стръка лавандула ще се спасите от вредните насекоми и няма да се налага да опирате до услугите на специализираните фирми.

От вас се изисква да вземете няколко стръка лавандула и да ги поставите на различни места в дома си. Наблегнете на местата, където сте забелязвали нашествията на хлебарки.

С този метод не само ще държите насекомите на разстояние от дома си, но и ще го освежите.

Задължително пробвайте трика с лавандула. Ако резултатите наистина оправдаят очакванията ви, не забравяйте да споделите метода с вашите приятели.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес