Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Подправката, която ще унищожи гъбичките и паразитите по растенията. Научете коя е тя!

16 март 2022, 12:50 часа

Хората, които са привърженици на цветята, са наясно с това, че растенията си имат своите нужди и потребности. Ако искаме да цъфтят обилно и да ни радват с уханието си, то трябва да полагаме грижи за тях. В противен случай е невъзможно да се насладим на цялата им прелест и великолепие.

Коя е подправката, която може да подхрани растенията и да им помогне да се избавят от всички гъбички и паразити?

Всеки познава отблизо бакпулвера. Само една лъжица от тази подправка ще помогне на вашите любимци да растат значително по-бързо. Малцина са се замисляли, че именно бакпулверът може да е толкова ценен помощник в градината им.

Ако искате буйно цъфтящо мушкато, спазвайте тези правила

За да се възползвате максимално от полезните свойства на подправката, ще е нужно да приготвите смес от вода и бакпулвер. Важно е обаче да спазите точните пропорции. Нужни са ви 4 литра вода и 4 с.л. бакпулвер. Трябва да бъркате много старателно, за да може сухата съставка да се разтвори в течността.

С тази смес лесно и безпроблемно ще успеете да се преборите с всички онези гъбички и паразити, които възпрепятстват развитието на растенията.

Със сместа можете да полеете цветята в градината, като не прекалявате с количествата. Има и друг начин, който е по-сложен. Може да сложите щипка бакпулвер на дъното на саксията, след това да покриете с почва и накрая да поставите цветето.

Вие сами преценете кой вариант е по-лесен и удобен за вас. И в двата случая действието на бакпулвера ще бъде пълноценно и ще останете наистина очаровани от резултатите накрая.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес