Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Осем причини да започнете да пиете вода на гладно

20 март 2021, 14:30 часа

Всеки се е възхищавал на елегантността и фината фигура на японките. Може би това е генетично заложено на азиатките, а е възможно и да се дължи  някаква специфика в начина им на живот. До момента никой не може да каже  със сигурност защо тези жени изглеждат толкова млади и красиви.

Интересен факт от ежедневието на японските жени е това, че от векове започват деня си с един елементарен ритуал, на който се придава почти магична сила. От дълбока древност японските жени започват деня си с чаша топла или хладка вода. Още преди да са сложили хапка в устата си, изпиват чаша топла вода.

Японците твърдят, че това действа изключително тонизиращо на организма. Така се постига гладката кожа, перфектната фигура и нежната красота. Според научните статистики, японците рядко страдат от затлъстяване. Рядко срещан там е и захарният диабет. По-малко са и хората, които имат проблеми със сърдечно-съдовата система в Япония в сравнение с жителите на Европа и Америка.

Японците пият топла вода по строго определена схема, която трябва да се спазва, за да се постигне максимален резултат. Приемът на водата се осъществява на 4 пъти. Пие се всеки път по 160 мл. Трябва да е преди хранене и даже преди да се погрижите за хигиената на устната си кухина. След това идва ред на закуската, която трябва да започне не по-рано от 45 мин след като сте изпили последната доза топла вода.

Нужно е да свикнете да правите това всяка сутрин. Възможно е в началото да ви е трудно да се справите с такова количество вода веднага след ставане от сън, но до седмица ще можете да влезете в ритъм. Още след първия месец, в който спазвате този азиатски ритуал, ще се радвате на първите ефекти.

Най-ярко изразени ще са някои от тези 8 ефекта за организма ви. Тялото ви ще се пречисти от натрупаните токсини. Това, от своя страна, ще доведе до значително по-добра функция на имунната система. Бъбреците постепенно ще започнат да функционират правилно. Ще се радвате на прекрасна коса – ще е много по-здрава и бляскава. Тенът на кожата ще се избистри. Също така ще се радвате на по-свежа и гладка кожа.  Тялото ви ще е много по-елегантно, а в обмяната на веществата ще има значително подобрение.

Не трябва да забравяме, че водата е жизнено необходима за организма.

Гергана Йорданова
Гергана Йорданова Отговорен редактор
Новините днес