Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НИКОЙ не подозираше, че дръжките от черешите лекуват ТОВА

25 юни 2021, 07:14 часа

Черешите са сред любимите плодове на много хора. Те са сладки, вкусни, сочни и съвсем достойно успяват да изместят всички онези сладкиши, покрити със сметана и шоколад. Обичаме да ги похапваме както за десерт, така и като междинно хранене. Те са истински дар от бога, на който човечеството има право да се наслаждава.

Дали обаче някога ви е минавало през ум, че дръжките на черешите могат да се окажат лековити в някои ситуации? Сигурни сме, че малцина от вас са се замисляли по този въпрос. Истината е, че дръжките на любимия ни плод проявяват мощно изчистващо и диуретично действие.

Полезните свойства на черешите

Те имат и свойството да разрушават камъните в бъбреците, както и да подпомагат заличаването на отоци по тялото. Според някои хора, червеният плод има и друг лечебен ефект и той е свързан с облекчаване на чернодробни болести и артрит.

За да се възползвате от всички тези свойства на черешите, можете да си послужите както с пресни дръжки, така и с изсушени. Хубавото е, че не сме ограничени от времето, ако искаме да извлечем максимум ползите от натуралното средство.

Дръжките на черешите лекуват безотказно!

Ако под ръка имате сушени дръжки от череши, предлагаме ви да вземете две супени лъжици от тях и да ги нарежете на колкото се може по-ситно. Сварете ги в половин литър вода за около 10 минути. След това прецедете отварата и пийте от нея три пъти по 100 мл преди всяко хранене.

Какво се случва с тялото ни, ако ядем череши всеки ден?

Онези от вас, които са решили да използват пресни черешови дръжки, ще са им нужни шепа от тях. Опашките на плода се измиват добре и след това се заливат с литър вряла вода и се оставят на котлона за около 7-8 минути. Като изтече това време, съдът се оттегля от котлона и се запарва за 20 минути.

Пийте от отварата всеки ден по 200 мл преди хранене. Ефектът от лечебните свойства на черешовите дръжки ще се усети почти мигновено!

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес