Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

НИКОГА не слагайте дрехите на това място, когато ги сушите

05 октомври 2021, 17:16 часа

Студените месеци успяват да ни създадат не малко дискомфорт, от гледна точка на сушенето на дрехите. Апартаментите, които разполагат с остъклена тераса, са сравнително добро решение. Онези, които са с открит балкон, не са никак подходящо място за сушене на мокрото пране. Минусовите температури могат да направят така, че със седмици любимият ви пуловер да задържа влагата в себе си.

Обикновено в такива случаи решаваме да прибегнем до радиаторите на парното. Никога не правете това! Грешно е! Защо, ще разберете от редовете, изписани по-долу в днешната статия.

Защо никога да не мятаме прането върху радиаторите на парното?

Когато внесете мокрото пране и го нахвърляте върху радиаторите на парното, вие автоматично способствате за увеличаване на влагата в помещението. Това е изключително опасно най-вече за семействата с малки деца и не бива никога да го правите. Повишената влага е обвързана с риск от астма и алергии.

6 причини защо веднага трябва да спрете да сушите прането си навън

Окачените по радиатора дрехи наистина ще изсъхнат по-бързо, отколкото ако ги оставите навън, но при самия процес на съхнене от тях се изпаряват омекотителите и всякакви аромати от праховете за пране. Това също повишава риска от алергии.

Не правете тази грешка, за да не се чудите накрая какво е довело до влошаване здравословното състояние на вашето дете или на вас самите.

Дори специалистите препоръчват до радиаторите винаги да се поставя купа с вода, която умерено да овлажнява въздуха в самото помещение, така че лигавицата да не изсъхва и да не се стига до инфекции, като кашлица, хрема, главоболие, дразнене на гърлото, очите или други.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес