Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Натуралните съставки, които ни пазят от БЪЛХИ

02 август 2022, 18:38 часа

Бълхите са сред най-приятните вредители. Ухапванията от тях успяват да ни причинят сериозен дискомфорт. Добрата новина е, че съществуват натурални съставки, които успяват пълноценно да ни пазят.

Ето и някои от съставките, които могат да предотвратят ухапвания от бълхи:

Оцет

Бълхите ненавиждат миризмата на оцет. За да се предпазите от тях, съветваме да смесите равни количества вода и оцет. С този разтвор може да напръскате пода и всички останали повърхности.

Имайте предвид, че този разтвор може да се използва и директно върху козината на домашния ви любимец.

Ако използвате тази билка, вредителите НИКОГА няма да доближат дома ви

В случай, че желаете да почистите пода, най-добре е да смесите една част оцет и пет части вода.

За предпочитане е да се възползвате от свойствата на ябълковия оцет.

Евкалипт

Сред естествените репеленти несъмнено се нарежда евкалиптът. Може да напоите няколко топки памук с масло от евкалипт. Тях поставете на места, недостъпни за домашни любимци или малки деца.

Босилек

Направете си разтвор от 2 чаши вода и 20 капки етерично масло. Сместа прехвърлете в бутилка с пулверизатор. Ако искате ефектът на този спрей да е наистина добър, добавете 100 мл алкохол от зърнени култури.

Ментово масло

Ментовото масло се слави като един от най-ефективните репеленти за бълхи. В чаша вода се добавят 20 капки масло от мента. Разтворът се пресипва в бутилка с пулверизатор и след това се пръскат местата, които са трудни за достигане.

Лимон

Лимонът е друга миризма, която бълхите не понасят. С този цитрусов спрей може да напръскате както себе си, така и мебелите и домашните любимци. За направата на спрея са нужни 6 лимона, които трябва да сварите. След това се оставят да престоят цяла нощ. А сутринта сместа се прецежда и се изсипва в бутилка с пулверизатор.

Задължително пробвайте някои от тези натурални съставки. Те гарантирано ще успеят да ви предпазят от бълхите и останалите недоброжелатели.

Мария Стратиева
Мария Стратиева Отговорен редактор
Новините днес